Dr. Ioana Tudor. Cine sunt eu?

M-am nascut pe 23 septembrie 1968 in Bucuresti. Am absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucuresti in anul 1994. Imediat dupa terminarea facultatii, in octombrie 1994, am sustinut examenul de rezidentiat si am ales specialitatea medicina interna. Din ianuarie 1995 si pana la sfarsitul anului 1999 am facut rezidentiatul. In timpul rezidentiatului am urmat cursul de ecografie generala si ecocardiografie (in 1996). In martie 1999 am sustinut examenul de specialitate in urma caruia am fost confirmata ca medic specialist in medicina interna.

Incepand cu martie 2000 am lucrat la medic specialist de medicina interna in cadrul Spitalului Clinic Coltea din Bucuresti, la Ambulatoriul de specialitate pentru sportivi, pana in februarie 2006.

In anul 2000 am obtinut competenta in ecocardiografie, iar in 2001 pe cea in ecografie generala.

In iunie 2004 am sustinut examenul de primariat, in urma caruia am fost confirmata ca medic primar de medicina interna.

In februarie 2006 am sustinut examenul de intrare in doctorat si am plecat din Ambulatoriul de specialitate pentru sportivi in Clinica de medicina interna a Spitalului Clinic Coltea, pentru a-mi face cercetarea stiintifica necesara doctoratului. In acest sens am studiat bolnavii cu ciroza hepatica si complicatiile acestei boli; am facut mai multe prezentari la congrese nationale si internationale si am publicat mai multe articole pe aceasta tema in reviste de specialitate. In decembrie 2012 mi-am sustinut teza de doctorat cu titlul

„ Caracterizarea ecocardiografica a hemodinamicii pulmonare la pacientii cu ciroza hepatica si hipertensiune portala ”, iar de la 1 martie 2013 sunt doctor in medicina.

Intre octombrie 2006 – martie 2007 am urmat un curs de ecografie vasculara in cadrul Institutului de boli cardiovasculare „Prof.dr. CC Iliescu” din Bucuresti si dupa o perioada de 2 ani, necesara procesului de invatare si perfectionare, in mai 2009, am obtinut competenta in ecografie vasculara.

In februarie 2008 am sustinut examenul de intrare in UMF „Carol Davila” ca asistent universitar la disciplina semiologie medicala.

In prezent sunt medic primar de medicina interna, doctor in medicina si asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

Din februarie 2006  lucrez in cadrul sectiei de medicina interna a Spitalului Clinic Coltea din Bucuresti, unde imi desfasor atat activitatea medicala, cat si cea didactica.

In paralel am mai lucrat si in privat, initial la Medicover ( 2006-2009 ), iar din 2010 pana in prezent la Medlife.

In cei peste 20 de ani  de cand practic medicina am participat la numeroase congrese nationale si internationale si am publicat numeroase articole in reviste de specialitate, in special in domeniul cardiologiei si hepatologiei.

In  anul 2004  familia mea a construit o casa de vacanta in satul Faget, comuna Drajna, jud Prahova. De atunci vin periodic in aceste locuri; imi plac oamenii de aici, imi plac locurile, peisajele… „O gura de rai pe un picior de plai”. Din acest motiv am decis sa deschid acest cabinet medical, sa-mi ofer priceperea si competenta oamenilor de aici si sa m-ajute sa ma integrez mai bine in comunitate.